Bier bewaren

Bewaar ons bier zo mogelijk op een donkere plek en op een constante temperatuur tussen de 10°C en 15°C. Een kelder of een donkere kast zijn ideaal. Bier is een natuurproduct en niet onbeperkt houdbaar. Door zonlicht verandert bier van smaak of wordt het troebel.

Onze bieren, met gist op de fles, kunnen onder de juiste bewaaromstandigheden zeker 12 maanden of zelfs vele jaren langer bewaard worden. Het beste is de flessen rechtopstaand te bewaren. Zet in ieder geval het bier enkele dagen voor het drinken rechtop, zodat de gist naar de bodem kan zakken.

Bier schenken

Onze bieren kunnen over het algemeen het best geschonken worden op een temperatuur tussen de 10°C en 18°C. Dat is warmer dan gebruikelijk bij pils en dergelijke.

Neem altijd een schoon bierglas. Het beste is een glas waar de volledige inhoud van het flesje in één keer uitgeschonken kan worden. Dit voorkomt dat bij een tweede keer schenken uit het flesje er gist meekomt. Schenk de fles heel rustig uit en laat een klein beetje vloeistof achter in het flesje, zodat het depot op de bodem blijft liggen. 

Houd het glas tijdens het schenken een beetje schuin en laat het bier langs de wand glijden. Als het glas bijna vol is, houd je het rechtop. Zo krijg je een mooie schuimkraag. Maak de schuimkraag overigens niet te dik, want bij speciaalbieren wil je de aroma’s goed kunnen ruiken. Je proeft dus meer als je de schuimkraag niet al te dik maakt.

Proost!

Geniet, maar drink met mate.