Brouwerij Loon is gevestigd aan de brink van het pittoreske esdorp Loon in Drenthe. Hier worden organische bieren gebrouwen van biologische mouten in de oude vrieskluis van het dorp, waar vroeger de inwoners hun vlees, groentes en opbrengst van de jacht brachten om gekoeld te worden bewaard. We zijn kleinschalig en gebruiken elektriciteit die door onze eigen zonnepanelen wordt opgewekt.

Vanaf 1 januari 2019 zijn wij formeel aangewezen als accijnsgoederenplaats. De omgevingsvergunning voor onze micro-brouwerij is verleend per 17 januari 2019.

Loon

Loon (www.esdorploon.nl) is een esdorp in de  provincie Drenthe, gemeente Assen, ten noordoosten van de stad Assen. Op 1 januari 2018 had Loon ongeveer 285 inwoners.

Loon is een typisch Drents esdorp. Het ligt aan de rand van het Nationaal beek- en esdorpenlandschap de Drentsche Aa. De Drentsche Aa, hier Looner Diep geheten, stroomt langs het dorp. Net buiten Loon is een hunebed (D15) te vinden. 

Bij de ingang van het dorp ligt een bronzen hond op wacht. Als beschermer van zijn roedel houdt hij in de gaten wie het dorp binnenkomt en weer uitgaat. Even verderop staan twee bronzen schapen symbool voor het agrarische verleden van Loon.

Links