1. Brouw uw eigen speciaalbier!

Speciaalbieren zijn ongekend populair op dit moment. Er is een grote verscheidenheid aan bieren verkrijgbaar van talloze kleine en grotere brouwerijen. 

Heeft u zelf (nog) geen installatie om bier te kunnen brouwen en lijkt het u toch leuk om eens uw eigen bier, volgens uw eigen recept en met uw eigen label, te kunnen brouwen? Bij Brouwerij Loon kunt u op afspraak een brouwsessie inplannen waar u onder begeleiding gebruik kunt maken van onze installatie om zo’n 60-70 flesjes bier te brouwen.

Hoe werkt het?

  • U bepaalt welk soort bier u wilt brouwen of u heeft zelf al een recept dat u zou willen brouwen. Dit kan in overleg met ons en ook bepalen we in overleg welke ingrediënten wij dienen te verzorgen.
  • U maakt een afspraak met ons voor het inplannen van een brouwsessie. Deze duurt ruim een halve dag (5-6 uur).
  • Op de afgesproken dag brouwt u onder onze begeleiding uw bier met onze installatie. Aan het eind van de brouwsessie gaat de wort het vergistingsvat in.
  • Eén tot twee weken later wordt het bier gebotteld.  
  • U kunt zelf uw labels verzorgen of samen met ons een passend label ontwerpen.
  • De gehele opbrengst (ca. 60-70 flesjes) is voor u en kunt u meenemen.

De kosten bedragen €250. Hierbij inbegrepen de basis-ingrediënten en het verbruiksmateriaal, de brouwsessie onder begeleiding en gebruik van de installatie, een lunch tijdens de brouwsessie, het bottelen onder begeleiding, en de benodigde lege flesjes.

2. Een dagje meedraaien in de brouwerij?

Wilt u de kunst van het brouwen leren en één van onze klassieke recepten zoals het ‘Loontje’ uitproberen? Sinds kort bieden we de mogelijkheid om, met maximaal 5 personen, een dagdeel met ons mee te brouwen. De kosten bedragen €75 pp. Hierbij inbegrepen is een presentatie over de beginselen van het brouwen, een lunch tijdens de brouwsessie en alle materialen en ingrediënten. Daarnaast ontvangt u 6 flesjes per persoon met het in de brouwsessie gebrouwen bier.